inicijativa za besplatno visoko obrazovanje - OS
i dalje smo tu :) i borimo se!
Blog
srijeda, listopad 7, 2009
Osječki studenti, okupljeni u inicijativi za besplatno visoko obrazovanje, ovim putem žele izraziti solidarnost i podršku mlađim kolegama iz Vukovara u njihovim nastojanjima da se izbore za besplatan gradski prijevoz. Usprkos tome što živimo u državi poremećenih prioriteta, gdje zanemarivanje društvene jednakosti i vrijednosti obrazovnog procesa postaje svakodnevna praksa, vjerujemo kako učenici iz primjerice Klise ili Šarengrada imaju pravo na besplatan prijevoz do škole, kao i njihovi kolege iz Vukovara.
Činjenica da netko iz područja od posebne državne skrbi mora izdvojiti gotovo 900 kuna mjesečno kako bi na vrijeme stigao/la do školske klupe protivi se logici zdravog razuma. Dovoljno je bilo povlačenje odluke o distribuciji besplatnih udžbenika pod izlikom recesije, čime je sintagma društvo znanja izgubila gotovo svaki smisao.
Divimo se vašoj ustrajnosti i entuzijazmu koji je nerijetko nedostajao nama samima u srednjoškolskim danima. Iskreno se nadamo kako će vaši zahtjevi biti ispunjeni.

Jedan svijet, jedna borba!

Osječki studenti
osjeckistudenti @ 22:37 |Komentiraj | Komentari: 0
I dalje čekamo...
  • Prosvjedi za besplatno visoko obrazovanje nisu prestali! Uključi se i ti, riječ je o tvojoj budućnosti i budućnosti tvoje djece!
Index.hr
Nema zapisa.